Hlavní obsah

Nissan chce letos prodat více než tři miliony vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Japonská automobilka Nissan Motor očekává, že v letošním roce prodá více než tři miliony vozidel, což by byl nejlepší výkon automobilky za posledních deset let.

Foto: Hynek Mojžíš

Zdeněk Srstka zasedl v porotě v soutěži o "Nej psa" společně se starostou centrálního obvodu Jiřím Strobachem a místostarostou Radislavem Neubauerem.

Článek

"Bude to další rok silného růstu. Měli bychom poprvé za deset let překročit hranici tří milionů prodaných aut," prohlásil v dnešním rozhovoru pro francouzský deník La Tribune generální ředitel Nissanu Carlos Ghosn.

Rozhovor byl zveřejněn den poté, co Ghosn oznámil, že kvůli válce v Iráku bude prodej aut v USA a v Evropě ve fiskálním roce 2003/2004 nižší, než se původně čekalo. Dodal však, že ve fiskálním roce 2002/2003, který skončí v březnu, Nissan dosáhl plánovaného cíle růstu a má dobré podmínky, aby odolal poklesu poptávky v novém roce. V Nissanu vlastní podíl 44,4 procenta francouzský Renault.

Nissan vytvořil v prvním fiskálním pololetí do konce září rekordní provozní zisk. Meziročně se zisk zvýšil o 84 procent na 348,30 miliardy jenů. Za celý fiskální rok by provozní zisk měl podle odhadů automobilky dosáhnout 720 miliard jenů, to je o 47 procent více než loni, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Touareg se překonává

Na loňském podzimním autosalonu v Paříži představil Volkswagen oficiálně svůj nejnovější produkt nazvaný Touareg. Opticky patří mezi vozy pro volný čas, tzv....

Renault hýřil novinkami

I nedávný ženevský autosalon prokázal, že Renault pokračuje ve výrazném inovačním tempu. Počtem novinek patřil k nejaktivnějším vystavovatelům.

Výběr článků

Načítám