Hlavní obsah

Nevkus v karbonu a zlatě. Mansory reinkarnoval Linea d'Oro na Rolls-Royce Cullinan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Linea d'Oro nesl před 14 lety speciální veyron, nově ho dostal černozlatý Rolls-Royce Cullinan. V karbonových dílech má vločky pravého zlata.

Foto: Mansory

Mansory Linea d'Oro

Článek

Černá barva, karbon a spousta zlata - to jsou charakteristiky vzhledu nového Mansory Linea d'Oro, který staví na britském superluxusním SUV Rolls-Royce Cullinan. Model vznikl speciálně pro dubajský showroom německého úpravce.

Název odkazuje na unikátně upravené Bugatti Veyron se stejným názvem, které se světu ukázalo v roce 2010. O čtrnáct let později je na světě druhý vůz s tímto názvem a opět je jediný svého druhu. Unikátní jsou také karbonové díly - Mansory totiž do nich přidal vločky pravého zlata.

Zlatou barvu nesou také 24palcová kola a velká spousta detailů jak na karoserii, ověnčené bodykitem vyvinutým u Mansory, tak i v interiéru. Cokoliv, co může být v sériovém cullinanu chromované, má zde zlatou barvu, včetně toho posledního rámečku či tlačítka. Dokonce i v koženém čalounění sedaček vidíme zlaté tečky.

Tuner upravil také dvanáctiválec pod kapotou. Místo sériových 425 kW a 850 Nm dává 6,75l motor nově 454 kW a 950 Nm. Zlepšil se tak čas zrychlení na 100 km/h na 5 sekund a vůz zvládne nejvyšší rychlost 280 km/h. Tuner na svém webu uvádí i spotřebu benzinu - má být 19,6 l/100 km.

Úpravce Mansory postavil unikátní Rolls-Royce Cullinan pro DJ Tiësta

Tuning

Reklama

Výběr článků

Načítám