Hlavní obsah

Nejvýše položené muzeum motocyklů zničil požár

Muzeum motocyklů na průsmyku Timmelsjoch podlehlo požáru spolu s mýtnou stanicí, která byla součástí budovy. Příčina požáru není zatím známá, ovšem destrukce je téměř totální.

Foto: Profimedia.cz

Timmelsjoch (ilustrační foto).

Článek

Teprve v roce 2016 otevřené muzeum motocyklů, které se díky svému umístění na rakousko-italské hranici v průsmyku Timmelsjoch (či italsky passo del Rombo) honosilo titulem nejvýše položeného muzea motocyklů na světě, zachvátil požár. Stalo se tak v brzkých ranních hodinách v pondělí 18. ledna.

Muzeum vystavovalo 230 zejména historických motocyklů zhruba stovky značek, k nimž patřily Sunbeam, Brough Superior, Harley-Davidson, Indian nebo Zundapp. Kromě toho tu bylo vystaveno také několik historických automobilů, včetně kousků od značek Ferrari a Porsche.

Budova byla téměř celá dřevěná, takže se požár šířil velmi rychle; hasiči přijali ohlášení okolo čtvrté hodiny ranní, že z budovy stoupá kouř, a když po pár desítkách minut dorazili na místo, celá střecha byla v plamenech. Dokázali zabránit šíření plamenů na lanovku a restauraci, ale pro muzeum už bylo pozdě.

Starší video ukazuje, jak to v muzeu vypadalo v dubnu 2018.

Podle webu německého magazínu Motorrad bylo při požáru zničeno asi 200 exponátů a také mýtná stanice pro vysokohorskou silnici, která přes průsmyk vede. Prozatím nejsou na světě informace o zraněných či mrtvých lidech a ani o příčině požáru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám