Hlavní obsah

Největší výrobce airbagů zruší až 3 tisíce pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světový výrobce airbagů a bezpečnostních pásů Autoliv zruší až 3 000 pracovních míst, aby se vyrovnal s oslabením na automobilovém trhu a rostoucími cenami surovin. Oznámila to samotná firma, která na konci června zaměstnávala 43 tisíc lidí.

Článek

"Vyhlídky na trhu se zhoršují v důsledku rychlejšího snižování výroby zákazníky a stoupajících nákladů na suroviny a energii," uvedla švédská společnost. Dodala, že chce pomocí úsporných opatření snížit náklady o zhruba 120 miliónů dolarů ročně.

Firma rovněž oznámila, že její hrubý zisk ve druhém čtvrtletí stoupl na 135 miliónů dolarů z 89 miliónů před rokem. Výsledky byly podpořeny slabým kurzem dolaru. Autoliv se však v posledních měsících potýká s poklesem poptávky na svých největších trzích.

"V důsledku negativních tržních trendů společnost mění celoroční výhled. U tržeb se nyní v letošním roce očekává nárůst o osm procent," uvedla firma, která v dubnové prognóze počítala se zvýšením celoročních tržeb o deset procent. V samotném druhém čtvrtletí stouply tržby o deset procent na 1,91 miliardy dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám