Hlavní obsah

Nástupce Opelu Grandland dorazí v příštím roce jako elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští Opel Grandland dorazí jako elektrické SUV, které se začne prodávat v druhé polovině roku 2024. Dosud není jasné, zda si ponechá stejný název. Továrna v německém Eisenachu se na elektrickou budoucnost už nyní chystá.

Foto: Opel

Šéf Opelu Florian Huettl u SUV Grandland současné generace před továrnou v německém Eisenachu

Článek

Příští generace Opelu Grandland, která si nemusí zachovat stejný název, začne sjíždět na výrobní lince v Eisenachu v Německu jako aktuální model, ovšem až po investici 130 milionů eur (tří miliard korun), která je nutná k výrobě elektromobilu.

Vůz bude postavený na zcela nové platformě skupiny Stellantis STLA Medium a nabídka modelové řady bude obsahovat i čistě elektrickou verzi. Na trhu se tato novinka Opelu objeví ve druhé polovině roku 2024.

Doplnění bateriového elektromobilu do produktového portfolia závodu v Eisenachu potvrzuje závazek Opelu k plné elektrifikaci svých evropských modelů v horizontu roku 2028.

Příjezd elektrického ekvivalentu grandlandu znamená, že současný vůz se spalovacími motory bude vyřazen příští rok, sedm let od svého uvedení na trh.

Opel Grandland dostal sportovně střiženou verzi GSe

AutoMoto

Test: Opel Grandland po faceliftu už není jen konzervativní volbou

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám