Hlavní obsah

Opel Grandland dostal sportovně střiženou verzi GSe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel rozšiřuje nabídku výbavových stupňů SUV Grandland o variantu GSe. Podobně jako v případě astry jde o kombinaci plug-in hybridního pohonu, sportovního vizuálu a upraveného odpružení.

Foto: Opel

Opel Grandland GSe

Článek

GSe je v podstatě verzí Hybrid4 s novým názvem. Plug-in hybridní crossover byl prvním sériovým vozem Opelu, který kombinoval spalovací motor s elektromotorem, když byl uveden na trh v květnu 2019, než následoval facelift v červnu 2021.

Nyní se bude prodávat jako Grandland GSe, který se pod novým označením zařadí vedle hatchbacku a kombi Astra GSe. Již dříve nabízený pohon kombinuje přeplňovaný zážehový motor o objemu 1,6 litru s dvojicí elektromotorů, jedním vpředu a druhým, který pohání zadní kola.

Opel Astra GSe je novým vrcholem nabídky, má 225 koní

AutoMoto

Ústrojí poskytuje celkový výkon 221 kW, 300 koní. Zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 6,1 sekundy, maximální rychlost činí 235 km/h. Při jízdě v elektrickém režimu je maximální rychlost regulována na 135 km/h.

Stejně jako Astra GSe má přeladěné odpružení a překalibrované řízení. Grandland GSe se může pochlubit vzpěrami McPherson vpředu a víceprvkovou zadní nápravou s tužšími pružinami a tlumiči využívajícími technologii selektivního tlumení od Koni.

Test: Opel Grandland po faceliftu už není jen konzervativní volbou

Testy

Novinka jezdí na 19palcových kolech s designem inspirovaným konceptem Manta GSe. Aby se vůz odlišil od běžných verzí, lze volitelně nalakovat kapotu černým lakem, aby ladila se střechou a kryty bočních zrcátek. Varianta GSe také dostane zakázkový zadní difuzor a speciální označení na víku zavazadlového prostoru. Uvnitř jsou sedadla čalouněna Alcantarou a poskytují větší boční oporu.

Označení GSe nahrazuje GSi, protože německá značka se připravuje na nevyhnutelnou elektrickou éru a sportovně střižené plug-in hybridy slouží jako oslí můstek. Mateřská společnost Stellantis slíbila, že do roku 2028 ukončí výrobu modelů Opelu se spalovacími motory v Evropě. Jen o dva roky později budou všechny značky automobilového konglomerátu v Evropě nabízet pouze elektromobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám