Hlavní obsah

Nástupce Lamborghini Huracán může dostat hybridní pohon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle informací některých zdrojů z blízkosti automobilky Lamborghini má italská společnost pracovat na hybridním nástupci svého kompaktního supersportu Huracán. Pod kapotou by měl dnešní atmosféricky plněný desetiválec nahradit menší, dvakrát přeplňovaný osmiválec.

Foto: Lamborghini

Současné Lamborghini Huracán Tecnica

Článek

Lamborghini se pomalu ale jistě připravuje na elektrický přerod a s tím spojené změny v modelových řadách. V rámci tohoto procesu má údajně současný model Huracán na trhu nahradit hybridní vůz, který bude úspornější a efektivnější. Server MotorTrend se odvolává na nejmenované zdroje uvnitř automobilky.

V rámci tohoto procesu má nahradit huracán s motorem V10 sporťák s menším osmiválcem a dvěma turbodmychadly. Motor by měl být upraven tak, aby točil až k 10 tisícům otáček za minutu. Není jasné, jaký stupeň elektrifikace by dosáhl hybridní pohon, může se jednat jen o mildhybridní asistenci, kdy vůz není schopen jet pouze na elektřinu.

Supersport do terénu. Lamborghini ukazuje netradiční verzi huracánu

AutoMoto

Podle posledních informací by měl být elektromotor v novém Lamborghini axiální, tedy v ploché verzi, která se vejde mezi převodovku a motor. Díky drahému vývoji ovšem Lamborghini údajně uvažuje o tom, že nový model nedorazí na nové platformě, ale značka pouze aktualizuje podvozek ze současného huracánu.

Web dále spekuluje o tom, že by novinka, která nahradí huracán vyráběný od roku 2014, měla být delší než současný model, aby se pod kapotáž vešlo i dodatečné ústrojí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám