Hlavní obsah

Nádherný koncept Infiniti ukazuje, jak bude vypadat nový sedan

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve jen detail přední části a teď i tříčtvrteční pohled zezadu odhalují nový koncept Infiniti Q Inspiration. Ale i tak musíme konstatovat, že stažení Infiniti z našeho trhu je škoda.

Foto: Infiniti

Infiniti Q Inspiration

Článek

Japonská značka Nissan, která stojí za vznikem Infiniti, jistě počítala s většími prodeji. Zatím firma zaostává za předpoklady. Ale jestli Infiniti Q Inspiration je opravdu konceptem, který ukáže, jak bude vypadat nový sedan téhle značky, prodeje určitě poletí nahoru. Tohle je vynikající práce.

Foto: Infiniti

Infiniti Q Inspiration

Karim Habib, bývalý šéfdesignér BMW a nyní šéf designu Infiniti, říká, že tohle je ukázka přerodu tradičního sedanu do nové fáze. Tvar karoserie spíš odkazuje na dlouhé čtyřdveřové kupé, ale prý má nabízet extrémně mnoho prostoru pro cestující. Uvidíme, jestli to nebude spíš pocitová záležitost. Přece jen – střecha je jedno velké skleněné okno. To by mohlo v jisté odlehčenosti pomoct, ale jinak jsou čtyřdveřová kupé vzadu spíš pro Japonce než Evropany a Američany.

Ale Američané se na auto podívají nejdřív. Premiéra bude totiž na autosalonu v Detroitu. Možná ještě víc než design auta ale bude některé zajímat to, co bude pod kapotou. Pravděpodobně se tady totiž objeví nový agregát s proměnlivou kompresí. O něm jsme psali ve zvláštním článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám