Hlavní obsah

Na sraz Mustangů do Belgie dorazil rekordní počet aut

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý víkend uspořádal Ford sraz všech generací legendárního Fordu Mustangu. Nyní už má modrý ovál čísla – počet účastníků je rekordní. Přitom se nekonal v rodných Spojených státech, ale v Belgii.

Rekordní sraz Fordů MustangVideo: Ford

 
Článek

Ve Spojených státech jezdí Fordem Mustang kdekdo. Vždyť první generace byla symbolem prvního vysněného vozu mladých šoférů a relativně dostupným sporťákem zůstává legendární model dodnes. Ovšem vzhledem k tomu, že oficiálně se na většinu evropských trhů Mustang dováží až se současnou generací, je překvapivé, kolik nadšenců se dokáže sjet v Belgii.

Foto: Ford

Rekordní sraz Fordu Mustang v Belgii

V areálu trati Lommel, která patří právě evropské divizi Fordu, se setkali majitelé s 1326 vozidly, což je v rámci srazů s Mustangy nejvíc v historii. Aby byl tento s nejpočetnější jízdou v konvoji kompletně zaznamenatelný, musely všechny vozy jet za sebou s odstupem nikdy větším než 20 metrů.

To se podařilo, a mohl tak být přepsán americký rekord z Mexika, který před dvěma lety napočítal 960 vozů Mustang. Sraz nebyl zrovna v Belgii uspořádán náhodou. Ford zde totiž prodá více vozů Mustang na hlavu než v jakékoli jiné evropské zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám