Hlavní obsah

Na prodej je porsche z prvních Mizerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aukční síň Mecum bude v lednu dražit skutečně jedinečný vůz. Jedná se o černé Porsche 911 Turbo z prvního filmu Mizerové, které neřídil nikdo jiný než slavný herec Will Smith.

Foto: Mecum.com

Porsche 911 Turbo z filmu Mizerové.

Článek

Dražba proběhne ve městě Kissimmee na americké Floridě a zájemci se mají skutečně na co těšit. Porsche 911 Turbo, které si zahrálo ve slavném filmu Mizerové, má certifikáty pravosti jak od Porsche, tak od Columbia Pictures.

Nejdražší auto letošního roku. McLaren F1 se prodal za 442 milionů

AutoMoto

Vůz samotný pochází z roku 1994 a jde o model 964 s motorem o zdvihovém objemu 3,6 litru. Jedná se přitom o jeden z 350 speciálních kusů, které Porsche mezi lety 1993 a 1994 poslalo do USA. Samotné auto je tak cenné i bez role ve filmu. Jeho turbodmychadlem přeplňovaný plochý šestiválec nabídne výkon 360 koní, které posílá přes pětistupňovou manuální převodovku na zadní nápravu.

Auto, kterým se v prvním díle filmu Mizerové proháněl Will Smith, vlastnil režisér Michael Bay a následně jej prodal filmovému producentovi Patu Sandstoneovi. Od něj jedinečné auto v roce 2005 koupil současný majitel, který jej mezi lety 2008 až 2014 zapůjčil do sbírky Matthewa Drendela.

Tom Hanks prodává automobilového stařečka, cena se může vyšplhat pořádně vysoko

AutoMoto

Počítadlo na Porsche ukazuje 55 355 najetých kilometrů a na autě je jasně vidět, že o něj bylo maximálně pečováno. Ve výbavě nechybí klimatizace, rádio s kazetovým přehrávačem, střešní okno, černé kožené čalounění nebo zadní spoiler. Klasický vzhled auta doplňují i hliníková kola Speedline.

Auto po kompletní renovaci v roce 2006 vyhrálo několik cen na různých výstavách a v roce 2020 se dokonce objevilo na premiéře posledního filmu Mizerové Navždy. Vzhledem k této doložené a známé historii se proto očekává, že cena v dražbě bude vysoká. Podle stránek by mohla atakovat i 300 tisíc dolarů, tedy v přepočtu téměř 7 milionů korun.

Reklama

Související články

Na prodej je vítězná formule Lewise Hamiltona

Aukční síň RM Sotheby’s bude zanedlouho dražit skutečně unikátní vůz. Jedná se o závodní speciál McLaren MP4-25A, se kterým v roce 2010 triumfoval Lewis...

Na prodej je ford princezny Diany

V nabídce dražených automobilů jedné britské společnosti se objevil zajímavý vůz. Jedná se o originální Ford Escort z roku 1981, který vlastnila možná vůbec...

Výběr článků

Načítám