Hlavní obsah

Na popud chytrých hodinek vám auto namasíruje záda

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré hodinky se ve stále stoupajícím počtu dostávají na ruce lidí, kteří dřív nosili jen klasické značky. Jejich výhody, jako jsou okamžité informace o mailech, zprávách a telefonech, doplňují i informace o životních funkcích. Toho využívá i nová aplikace od Mercedesu.

Foto: Mercedes-Benz

Chytré hodinky změří tep a podle toho auto nastaví vhodné vnitřní prostředí - od teploty až po masáž zad.

Článek

Když je člověk klidný a vyrovnaný, potřebuje jiné prostředí kolem sebe, než když je rozhněvaný a extrémně aktivní. Mercedes se dal dohromady se společností Garmin a připravili společnou aplikaci Energizing Coach pro hodinky Vivoactive 3. Na tuhle aplikaci je už připravena poslední generace modelů CLA nebo GLE a dokážou s ní spolupracovat.

Základem všeho jsou hodinky, které snímají základní životní funkce a dokážou rozeznat, jestli je řidič unavený, naštvaný, klidný… Prostě ho umí „přečíst”. Informace se přesune do automobilu, který vyhodnotí, co je zapotřebí udělat, aby byl řidič fit a ve střehu.

Chystáte se na průsmyk Stelvio za řidičským zážitkem? Může vás i zklamat

AutoMoto

Na displeji ukáže tepovou frekvenci řidiče a nabídne mu, že mu nastaví parametry vozu tak, aby mu to k současnému stavu nejlépe sedělo. Jestliže to řidič odsouhlasí, auto samo nastaví funkce hudby, okolního osvětlení, teploty a masáže zad, pokud samozřejmě vůz masážní sedadla má.

Příliš nabuzení řidiči se tak uklidní, naopak příliš ospalí se zase probudí. Aplikace je v nabídce pro Android i iOS a samozřejmě má vzhled automobilových budíků, včetně loga značky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám