Hlavní obsah

Na největší evropské prodejní výstavě autoveteránů je k vidění spousta vozů Ferrari i Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari Dino, hned vedle legendární F40, o kus dál staré Porsche 911, Lamborghini Diablo či třeba Toyota GR Yaris. To všechno si mohou prohlédnout návštěvníci prodejního veletrhu Auto e Moto d'Epoca 2022, který o víkendu probíhá v italské Padově.

V Padově se koná největší veletrh historických vozidel v Evropě - Auto e Moto d'Epoca 2022.Video: AP

 
Článek

Na 115 tisících m2 je na padovském výstavišti k vidění celkem pět tisíc aut a motorek, a také spousta příslušenství a drobností točících se kolem aut. Účastní se i automobilky. Italská větev koncernu Stellantis tu třeba přivezla několik starých abarthů, lancií nebo alf romeo.

K vidění jsou i závodní lancie, starý sporťák Peugeot nebo nesmrtelný Volkswagen Typ 1, řečený „Brouk“. Speciální výstavku přivezlo i modenské muzeum značky Ferrari, která kromě zbrusu nových aut a zkraje zmíněných legend ukazuje také modely z počátků historie automobilky - 125 Sport či 250 GT.

Protože jde o prodejní výstavu, probíhá na ní i aukce domu Finarte, kde je k mání např. maserati závodníka Juana Manuela Fangia, historická Alfa Romeo 6C 2500 Sport Pinin Farina Cabriolet nebo monopost formule 2 Brabham BT40.

Letošní konání veletrhu, naplánované na dny 20.-23. října, je poslední, které se uskutečňuje v Padově. Od příštího roku se přesouvá do Boloni. Na tamním výstavišti proběhne opět koncem října - od 26. do 29. 10. 2023.

Reklama

Související témata:
Auto e Moto d'Epoca

Výběr článků

Načítám