Hlavní obsah

Na čínském autosalonu hořel vystavený elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den před zahájením autosalonu v čínském Kantonu začal hořet vystavený koncept elektromobilu. Požár se podařilo uhasit a akce od 30. prosince do 9. ledna tak probíhá podle plánu.

Foto: Profimedia.cz

Autosalon v Kantonu (ilustrační foto)

Článek

Autosalon v Kantonu začal žhavě, na výstavní ploše vzplál koncept. Podrobnosti jsou omezené, ale čínská sociální síť Weibo je plná obrázků a videí z incidentu, který zničil futuristický koncept čínského elektrického hatchbacku C-Mute od společnosti IAT Automobile.

„Během stavby našeho stánku na autosalonu došlo z neznámých důvodů k náhodnému požáru pracovní plochy,“ stojí v prohlášení firmy. „Otevřený oheň je uhašen a nikdo nebyl zraněn. Příčinu nehody aktivně vyšetřujeme, a až bude příčina zjištěna, poskytneme formální prohlášení.“

Celý stánek byl podle serveru Pandaily zahalen kouřem a plameny, které zasáhly i sousední stánek. Naštěstí se hasičům podařilo plameny uhasit bez hlášených obětí.

IAT je pekingskou společností zabývající se technologií vozidel, která se zaměřuje na výzkum a vývoj vozidel a základních komponentů s důvěryhodným seznamem klientů, mezi které patří Toyota, Honda, Geely, XPeng či NIO.

Očekávalo se, že IAT Automobile na autosalonu představí dva elektrické koncepční vozy a také technologie výroby.

Čínské Nio EC7 je SUV s nejlepší aerodynamikou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám