Hlavní obsah

Na aukci motorových skvostů se prodaly vozy za miliardy. Nejdražší stál 200 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční setkání veteránů, automobilové krásy a fanoušků nejen čtyř kol na ostrově Amelia, které se také nazývá Concours d´Elegance, bylo svědkem aukce motoristických skvostů. A nebylo jich málo. Tři největší aukční společnosti tu vydražily vozy za více než 151 miliónů dolarů (skoro čtyři miliardy korun). Nejdražší auto se prodalo v přepočtu za 200 miliónů korun.

Foto: RM Sothebys

1937 Bugatti Type 57S Cabriolet se vydražil za v přepočtu 200 miliónů korun.

Článek

Jaká auta se líbila nejvíc? To je různé. V nabídce byly klasické oldtimery, stejně jako youngtimery. Byly tu ale i vozy staré jen pár let. Přesto měly velký úspěch.

Nejdražším vydraženým vozem bylo Bugatti Type 57S Cabriolet z roku 1937. Je to nádherný kabriolet se základem Bugatti 57S kapotovaný od Vanvooren. Vyrobilo se ho pouhých 42 kusů. Co je na autě tak cenné, je to, že nikdy nebylo restaurováno. Je kompletně takové, jaké bylo zakoupeno. Cena v přepočtu 200 miliónů korun.

Ale ani další vozy se nemají za co stydět.

Foto: Gooding & Company

1998 Porsche 911 GT1 Strassenversion Coupe. Jeden z dvaceti originálních silničních speciálů byl prodán za 148 miliónů korun. Auto s přeplňovaným plochým šestiválcem o objemu 3,2 litru má výkon 600 koní a stovku pokoří za 3,6 sekundy.

Foto: RM Sothebys

1995 Ferrari F50 Coupe. F50 není tak ikonické auto jako F40 a ani tak technologicky vyspělé jako Enzo. Přesto patří mezi vrcholy výroby Ferrari. A tohle auto prý vlastnil i Mike Tyson. Cena: 68 miliónů korun.

Foto: Gooding & Company

2015 McLaren P1 Coupe. Věřili byste, že jedno z pěti nejdražších aut není starší než dva roky? Stalo se. McLaren našel nového kupce a výtěžek (62 miliónů korun) jde do Rose-Hulman Institute of Technology v Indianě.

Foto: RM Sothebys

1956 Maserati A6G/54 Series II Coupe. Nádherné kupé od karosárny Frua, která postavila jen 22 takových kusů. Navíc samotných šasi od Maserati bylo jen 65. Perfektní restaurátorská práce a kompletní dokumentace vynesla cenu na 60 miliónů korun.

Foto: RM Sothebys

Ferrari 250 GTB Coupe z roku 1964

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám