Hlavní obsah

Mustang coby elektrický crossover může dostat i slavnou verzi Shelby

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si modrý ovál (Ford) při přípravě svého prvního elektrického crossoveru nové doby došel pro ikonické jméno Mustang, otevírá to nejednu spekulaci. Využít by se totiž dalo i neméně slavné označení Shelby.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach E

Článek

Nejvýkonnější verze nového Fordu Mustang Mach-E se jmenuje GT a poskytne výkon 459 koňských sil. To je na rodinné auto více než dost. I tak se ale v zákulisí začíná mluvit o ještě výkonnější, a především sportovněji naladěné verzi.

Ford Mustang na baterky je tady. Crossover Mach E se konečně představil

AutoMoto

Řeči pocházejí především z rozhovoru Eda Krenze, šéfa divize Ford Performance, pro britský Auto Express. „Těším se na tu výzvu předat charakter verze Shelby elektrickému autu,” sdělil.

„Klíčem je pro nás radost z řízení a spolehlivost ohledně dobíjení. Takové auto by mělo zvládnout okruhový den, nelze kroužit dvacet minut, a poté čekat u nabíječky. S elektromobily je to těžké, ale třeba všechna ta váha není tak špatná, měli jsme Mach-E na simulátoru a nízké těžiště mu hodně pomáhá,” doplňuje Krenze.

Zbytečnost, nebo účelný detail? Ford Mustang Mach E má unikátní kliky

AutoMoto

Britský web doplňuje, že Mach-E ve verzi Shelby stále není jistotou, ale pokud dostane zelenou, představit by se měl v roce 2021, tedy devět let poté, co svět opustil Carroll Shelby.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Mustang byl vydražen za 50 milionů

Nejdražší auta světa jsou sice cenovkou ještě někde jinde, ale Ford Mustang v přepočtu za padesát milionů korun je opravdu neskutečná cena. A to byl původní...

Výběr článků

Načítám