Hlavní obsah

Motocykl Honda Cub dostane elektrickou variantu

Modelu motocyklu Honda Cub se prodalo po celém světě téměř 100 miliónů kusů (meta má být pokořena do konce roku). I když je jeho spotřeba minimální, do Číny je to asi stále moc. A tak bude v elektrické verzi.

Foto: Shanghai Customs

Shanghai Customs Honda eCub

Článek

Aktuálně vám představíme Hondu eCub od čínské firmy Shanghai Customs. Nejde o oficiální stroj, ale pouhou úpravu, která je ovšem velmi povedená - ty tvary, ta elegance.

Uvidíme, jak na to odpoví Honda, která už před mnoha měsíci oznámila, že uvede vlastní elektrický model Honda EVCub. Jenže zatím nevíme nic – žádný nejmenší detail.

Foto: Honda

Honda Cub - ten nej- motocykl mezi všemi

To v Shanghai Customs vytáhli motorku opravdu elegantní, která se trefuje přesně do požadavků vlády a samospráv. V některých městech totiž už dokonce zakázali prodej motocyklů se spalovacím motorem, takže eCub má našlápnuto na úspěch.

Vypadá opravdu elegantně, všechny komponenty jsou skryté. Zůstává tak krásný hladký tvar motorky.

Foto: Shanghai Customs

Shanghai Customs Honda eCub

Foto: Shanghai Customs

Shanghai Customs Honda eCub

Elektromotor o výkonu 2 kW je skrytý v náboji kola a je ovládán otočným kroužkem na řídítkách. Akumulátor má 1,2 kWh, motorka s osmdesátikilovým jezdcem ujede až 50 km na jedno nabití, a to v rovinatém terénu při rychlosti 50 km/h. Maximální rychlost je 80 km/h.

Zatím je vše ve fázi příprav. V rámci Kickstarteru bude firma hledat peníze na počáteční rozjezd. Nebude dodávat motorku sestavenou, ale zašle v krabici rozebraný kus v dílech a podrobný návod. Každý si tak svůj motocykl sestaví sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám