Hlavní obsah

Moto GP: Královská třída závodů silničních motocyklů zažívá v roce 2023 velké změny

Vrcholová třída závodů silničních motocyklů se už drahně let jmenuje Moto GP. V sezoně roku 2023 přibyly dva nové okruhy v Asii a do každého závodního víkendu jeden krátký sprint, tým Suzuki však už na startovním poli neuvidíme.

Foto: Profimedia.cz

Jezdci Augusto Fernández s číslem 37 a Stefan Brandl s číslem 6 v závodě na Circuit of the Americas v dubnu 2023

Článek

Co je pro silniční auta formule 1, je pro motocykly šampionát zvaný Moto GP. Ti nejlepší z nejlepších v jedné stopě se utkávají právě zde, a to v sezoně roku 2023 celkem jednadvacetkrát na stejném počtu závodních okruhů po celém světě, od Spojených států po Malajsii.

Letošní novinkou v kalendáři jsou závody Moto GP Kazachstánu a v Indii. Účastnit se mělo i Maďarsko, jenže to kvůli nedokončeným pracím na závodišti odložilo premiéru na rok 2024.

Kalendář závodů Moto GP sezóny 2023
TermínOkruh/MěstoStát
26. březnaPortimão/AlgarvePortugalsko
2. dubnaTermas de Río HondoArgentina
16. dubnaCircuit of the AmericasUSA
30. dubnaJerezŠpanělsko
14. květnaCircuit Bugatti/Le MansFrancie
11. červnaMugelloItálie
18. červnaSachsenringNěmecko
25. červnaAssenNizozemsko
9. červenceSokolKazachstán
6. srpnaSilvesrtoneVelká Británie
20. srpnaRed Bull RingRakousko
3. záříCircuit de Barcelona-CatalunyaŠpanělsko/Katalánsko
10. záříMisanoSan Marino
24. záříBuddhIndie
1. říjnaMotegiJaponsko
15. říjnaMandalikaIndonésie
22. říjnaPhillip IslandAustrálie
29. říjnaChangThajsko
12. listopaduSepangMalajsie
19. listopaduLosailKatar
26. listopaduRicardo TormoŠpanělsko/Valencie

Kromě toho je důležitou novinkou v pravidlech pro letošní sezonu zákaz zařízení ke snížení světlé výšky motocyklů. Systémy zvané „holeshot devices“ mají za cíl snížení těžiště stroje tak, aby ten mohl prudčeji zrychlovat zejména po startu a jezdcům tak poskytl výhodu. Začaly se používat v roce 2018.

BMW ukázalo nový safety car pro závody Moto GP. Oslaví jím 50. výročí divize M

AutoMoto

Poměrně překvapivou událostí bylo loňské oznámení ukončení účasti značky Suzuki, které zapříčinilo, že piloti Joan MirAlex Rins museli hledat jiné angažmá. Oba přesedlali na motocykly značky Honda, každý ovšem v jiném týmu - Rins jezdí za LCR Honda, Mir za tovární tým Hondy.

Série Moto GP také od letošní sezony zavádí tzv. sprinty do každého závodního víkendu. Sprinty jsou kratší závody, které se jezdí vždy v sobotu na polovinu hlavního nedělního konání. Jinak formát závodního víkendu zůstává - dva tréninky v pátek, v sobotu jeden další a hlavně kvalifikace, která určí pořadí jezdců na startu jak ve sprintu, tak v hlavní velké ceně v neděli. Z tohoto dne však pro letošek zmizela dvacetiminutová zahřívací jízda.

Titul obhajuje Bagnaia

V letošní, jubilejní 75. sezoně obhajuje mistrovský titul Francesco Bagnaia, přezdívaný „Pecco“. Tento šestadvacetiletý italský jezdec sedlá stroj značky Ducati a v nejvyšší třídě jezdí od roku 2019. Je absolventem VR46 Riders Academy, italské organizace, kterou založila jedna z největších hvězd vrcholového motocyklového závodění.

Foto: Profimedia.cz

Francesco Bagnaia

Tou hvězdou není nikdo jiný než Valentino Rossi přezdívaný „The Doctor“. Tento italský závodník má na kontě devět titulů mistra světa, ovšem jeho poslední sezonou v sedle byl rok 2021. Z 372 startů zvítězil devětaosmdesátkrát. Zajímavostí budiž, že své první vítězství získal na brněnském Masarykově okruhu v roce 1996 ve třídě motocyklů o objemu do 125 ccm.

Foto: Profimedia.cz

Valentino Rossi

Veleúspěšným jezdcem nedávné historie je také Marc Márquez Alentà, který za svou kariéru v nejvyšší třídě Moto GP posbíral sedm titulů. Jezdí v ní od roku 2013 - hned v té sezoně se stal šampionem - a z prozatímních 155 startů vyhrál devětapadesátkrát. Je historicky nejúspěšnějším Španělem v Moto GP a v jeho domovském městě Cervera se mu říká „Cerverský hrom“.

Foto: Profimedia.cz

Marc Márquez Alentà

Šampionát Moto GP, posvěcený Mezinárodní motocyklovou federací (Fédération Internationale de Motocyclisme, FIM) je světově nejstarším stále konaným pohárem; poprvé se jel v roce 1949

Historicky nejúspěšnějším závodníkem je dnes osmdesátiletý Giacomo Agostini, který závodil v 60. a 70. letech minulého století. Titul mistra světa získal celkem patnáctkrát a z 223 startů zvítězil stodvaadvacetkrát. Osmkrát jel i slavnou Tourist Trophy na ostrově Man, považovanou za nejnebezpečnější závodní klání světa.

Šampioni třídy Moto GP od roku 2003
RokJezdecMotocyklNárodnost
2022Francesco BagnaiaDucatiItálie
2021Fabio QuartararoYamahaFrancie
2020Joan MirSuzukiŠpanělsko
2019Marc Márquez AlentàHondaŠpanělsko
2018Marc Márquez AlentàHondaŠpanělsko
2017Marc Márquez AlentàHondaŠpanělsko
2016Marc Márquez AlentàHondaŠpanělsko
2015Jorge LorenzoYamahaŠpanělsko
2014Marc Márquez AlentàHondaŠpanělsko
2013Marc Márquez AlentàHondaŠpanělsko
2012Jorge LorenzoYamahaŠpanělsko
2011Casey StonerHondaAustrálie
2010Jorge LorenzoYamahaŠpanělsko
2009Valentino RossiYamahaItálie
2008Valentino RossiYamahaItálie
2007Casey StonerDucatiAustrálie
2006Nicky HaydenHondaUSA
2005Valentino RossiYamahaItálie
2004Valentino RossiYamahaItálie
2003Valentino RossiHondaItálie

O Moto GP bylo natočeno i několik dokumentárních filmů. Za zmínku stojí snímek Moto GP: v zajetí rychlosti“ (orig. "Faster") z roku 2003, film „Nejrychlejší“ (orig. "Fastest"), film „Až na vrchol“ (orig. "Hitting the Apex") z roku 2015 a nejčerstvější seriál „Moto GP Unlimited“, který se vysílá od roku 2022.

Reklama

Související témata:
Silniční motocykly

Výběr článků

Načítám