Hlavní obsah

Modernizované BMW řady 5 testuje na Nürburgringu

Do odhalení faceliftovaného BMW řady 5 zbývá už jen chvilka, automobilka však ještě před několika dny testovala maskované prototypy. Změna ve světlech je jasná, zbytek exteriéru se nejspíš nepromění nijak zásadně.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW řady 5 ve variantě 530e iPerformance

Článek

Že BMW chystá modernizaci řady 5, která je ve své současné generaci G30 na trhu od roku 2016, není novinkou. Před několika týdny jsme viděli obrázky, které údajně ukazovaly podobu hotového auta.

BMW zřejmě neuhlídalo podobu zmodernizované řady 5

AutoMoto

Dnes máme před sebou video z kanálu Automotive Mike na YouTube, zveřejněné bylo 21. května. Testovací piloti v něm ostře prohánějí maskovaný prototyp na Severní smyčce Nürburgringu v Německu.

Odhalení vozu podle obrázku, zveřejněného na profilu korejské divize automobilky, proběhne 27. května.

Řada 5 již má plug-in hybridní variantu, dokonce jsme ji i testovali, takže tímto směrem velké odhalení nečekejme. Automobilka však pracuje na ryze elektrické variantě „pětky”; jestli takový vůz přijde s modernizací, ale můžeme jen spekulovat.

Co víme, je, že omlazený vůz dostane jinou grafiku předních světel, shodnou s ostatními modely značky. Nová přední maska i s nárazníkem je samozřejmostí a podobných změn se dočkáme i vzadu. Zbytek vozu se BMW nenamáhalo maskovat a nic nového tam nevidíme.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW řady 5 ve variantě 530e iPerformance

O změnách v interiéru můžeme také jen spekulovat, ale dá se očekávat příchod nového infotainmentu a digitálního přístrojového štítu, pravděpodobně spolu s novým ovládacím panelem na středovém tunelu, který mají téměř všechna nová BMW stejný. Zda máme pravdu, se nejspíš dozvíme již příští týden.

Reklama

Související články

Nové BMW řady 4 už pózuje v maskáčích

Premiéra BMW řady 4 kupé je na programu v letošním roce. Bavorská automobilka zatím poutá detailními záběry na maskovaný předprodukční prototyp, který...

Výběr článků

Načítám