Hlavní obsah

Modely RS se v nové edici inspirují prvním zběsilým kombíkem od Audi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtstoletí uplynulo od chvíle, kdy Audi představilo model RS 2 Avant, dědečka současných sportovních aut z Ingolstadtu. Automobilka při příležitosti tohoto výročí představuje nový exkluzivní paket pro své současné modely.

Foto: Audi

Exkluzivní paket Audi odkazující na model RS 2 Avant

Článek

Dalo se očekávat, že tyhle narozeniny budou významné a úměrně veliká k tomu bude i uspořádaná oslava. Německá automobilka Audi své výročí pětadvaceti let výroby supersportovních modelů s označením RS vzala vážně.

Audi velkolepě uzavřelo narozeniny modelů RS. Facelift dostala i pětková série

AutoMoto

Po představní několika nových automobilů jako třeba RS Q8 či modernizovaných současných modelů - kupříkladu RS 5 Coupé - přichází Audi s exkluzivním paketem výbavy pro své modely. Ten má oslavovat legendární model a dědečka všech současných silných Audi, RS 2 Avant.

Při konfiguraci budou mít tento paket k dispozici modely TT RS Coupé, RS 4 Avant, RS 5 Coupé a Sportback, RS 6 Avant a rovněž RS 7 Sportback. Kupující, kteří tento stupeň výbavy zvolí, se mohou těšit především na jedinečnou barvu Nogaro Blue, tedy tu, jakou na sobě měla původní RS 2 Avant. Lze ale volit i jiné odstíny jako Glacier White, Mythos Black nebo Nardo Gray.

Foto: Audi

Exkluzivní paket Audi nabídne barvu Nogaro Blue.

Audi pak svým zákazníkům slibuje, že karoserii budou zdobit lesklé černé prvky v kombinaci s matnou hliníkovou. Nebude pak chybět ani ono proklamované logo „25“, které se bude promítat na zem při otevření dveří a rovněž zaujme místo na krytech kol. Ta mají být mimochodem dvoubarevná a dodávat se budou v barvách stříbrná a lesklá nebo antracitově černá.

Audi se chce v interiérech zcela zbavit tlačítek, použije i rozšířenou realitu

AutoMoto

I interiér se navíc bude moci chlubit určitými vychytávkami. Zákazník se může těšit především na barvu Cobal Blue, která bude zdobit volant i prošívané sportovní sedačky v kombinaci kůží Alcantara a Nappa nebo Valcona u dražších modelů řady 6 a 7. Ani uvnitř pak nechybí loga „25“, aby řidič nezapomněl, za co vlastně zaplatil.

Foto: Audi

Interiér v exkluzivní paket Audi odkazující na model RS 2 Avant.

Ostatně, o cenu jde především. Ceník pro české zákazníky zatím nebyl zveřejněn. V Německu je tomu ale jinak, a tak známe alespoň tamní ceny.

Jen pro představu, pokud by chtěl zákazník konfigurovat RS 5 Coupé s tímto paketem, připlatil by si u západních sousedů ještě 10 900 eur, tedy v přepočtu asi 280 tisíc korun, stejná cena je pak i u RS 4 Avant. U nejmenšího modelu TT RS Coupé lidé zaplatí přibližně 9350 eur (235 000 Kč) a u těch větších asi 14 500 eur (370 000 Kč).

Foto: Audi

Původní Audi RS 2 Avant

Reklama

Související témata:

Související články

Test Audi SQ8 TDI: Vrchol potravního řetězce

Je to fenomén dnešní doby – crossovery a SUV. Jsou vyšší jak karoserií, tak i většinou podvozkem, a mívají pohon všech kol. Audi jich nabízí spoustu a tohle je...

Výběr článků

Načítám