Hlavní obsah

Mitsubishi ASX má po faceliftu novou příď, zůstává převlečeným renaultem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých 19 měsíců poté, co se Mitsubishi ASX představilo jako dvojče Renaultu Captur, japonská automobilka aktualizovala model tak, aby odpovídal nedávno omlazenému capturu.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi ASX

Článek

Změn doznala především příď, která je hranatější a má větší masku chladiče. Dramatičtější výraz zajišťují užší světlomety sdílené s capturem, ale i denní svícení LED ve specifickém tvaru na krajích nárazníku.

Mitsubishi se ani po modernizaci nepodařilo zamaskovat zadní kameru, která na víku zavazadelníku ční i s nemalým krytem v místě, kde ji má captur schovanou v logu.

Uvnitř se nic zásadního nemění, zabudovaný palubní systém ale nově nabízí vestavěné aplikace od Googlu.

K pohonu nadále slouží trojice motorizací. Přeplňovaný zážehový tříválec o objemu jednoho litru spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou a má výkon 67 kW a točivý moment 160 Nm.

Alternativou je mild-hybridní třináctistovka. Čtyřválec s elektrickou asistencí v kombinaci s manuální převodovkou disponuje maximem 103 kW /260 Nm, resp. 116 kW /270 Nm v případě sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Vrcholem je full-hybridní šestnáctistovka. Je kombinací zážehové jednotky se dvěma elektromotory a multimódové automatické převodovky. Systém má výkon 105 kW.

Uvedení modernizovaného provedení na český trh tuzemský importér plánuje na letošní podzim.

Renault Captur prošel modernizací

AutoMoto

Test nového Mitsubishi ASX: Převlečený renault je pořád dobrý

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám