Hlavní obsah

Mini slaví 30. výročí kabrioletu speciální edicí Seaside

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini Cabrio se v edici Seaside inspiruje plážemi. Může být modré jako voda nebo bílé jako pláž. Připomíná nepříliš známou historii britské ikony se stahovací střechou.

Foto: Mini

Mini Cabrio Seaside

Článek

Původní Mini z roku 1959 zůstalo ve výrobě do roku 2000, přičemž první plnohodnotný kabriolet byl uveden v roce 1992. Původně šlo o nápad německého dealerství, které se stalo natolik populárním, že se do sériové výroby o rok později pustila sama automobilka, tehdy ještě patřící pod Rover.

Zpět do dnešních časů, kdy BMW vyrábí už třetí generaci otevřeného Mini. Mini Cabrio je v současné době jediný prémiový kabriolet v segmentu malých vozů. Za zatím neupřesněnou cenu bude od února k dispozici limitovaná edice Seaside Edition ke třicátému výročí.

Liší se detaily. Dvojité ozdobné pruhy v bílé barvě umístěné na bocích doplňuje exkluzivní grafika na předním nárazníku připomínající číslo 30 odkazující na výročí. Tyto prvky kontrastují s modrým lakem Caribbean Aqua, alternativou je bílý odstín Nanuq.

První jízda s omlazeným Mini Cabrio: V detailech lepší, v jádru pořád stejné

Testy

Boční ozdoby s decentním nápisem označení edice navazují na výročí graficky řešenými čísly ve světle a tmavě modré barvě. Kulaté narozeniny oslavuje také exkluzivní nápis „Seaside“ ve sportovní oranžové barvě na zádi. 18palcová kola z lehké slitiny mají připomínat pulzující vlny ve vodě. Specifické neotáčející se středové krytky kol, na nichž se opět objevuje číslo výročí, naopak stojí na místě.

Již při nastupování připomínají exkluzivní edici prahové lišty se dvěma bílými pruhy a nápisem. Kožená sedadla a loketní opěrky ve dveřích jsou v černé barvě Carbon a při otevřené střeše zároveň ladí se dvěma vnějšími laky.

Také ozdobné obložení palubní desky má pro danou edici specifický design s vytištěným vzorem a nápisy připomínajícími kulaté výročí. Tento vzor se objevuje také na podlahových rohožích. Na spodním rameni sportovního koženého volantu je umístěn název edice.

Na klíči je pak připraven nový grafický vzor vln v modré barvě, který navazuje na otevřenou atmosféru i čistou eleganci moře a umožňuje majiteli odnést si kousek této exkluzivní edice domů. Integrovaný nápis edici jen podtrhuje.

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám