Hlavní obsah

Měsíční předplatné za vyhřívaná sedadla v BMW skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka BMW v loňském roce vzbudila vášně tím, že například vyhřívané sedačky v některých jejích vozech byly řidičům k mání nikoli volně, nýbrž za paušální platbu. Nyní zveřejnila rozhodnutí, že takové věci už nabízet nebude.

Foto: Jan Handrejch, Právo

BMW 750e xDrive (ilustrační foto)

Článek

Idea byla, že člověk bude za tuto funkci platit jen tehdy, když ji bude využívat, například v zimě. „Lidé měli pocit, že za totéž platí dvakrát, což sice nebyla pravda, ale říkávám, že vnímání je realita,“ vysvětluje pro Autocar Pieter Nota, člen představenstva pro prodeje a marketing.

Nekončí tím možnost předplatného jako taková, automobilka ji však nabídne jen u softwarového rozšíření funkcí dalším využitím hardwaru, který v autě je. „Například jízdní asistenty a parkovací asistenty,“ říká Nota.

Tyto funkce totiž využívají data z radarů, kamer a parkovacích čidel, která už v autě jsou nainstalovaná kvůli autonomnímu nouzovému brzdění, rozpoznávání dopravních značek či klasických, základních parkovacích asistentů s ultrazvukovými senzory.

„Zjistili jsme, že softwarové služby jako stažení parkovacího asistenta jsou dobře akceptované. Lidé vědí, že to je nějaký software, který si mohou stáhnout a který stojí peníze,“ uzavírá Nota.

Test BMW 750e: Nová doba

Testy

Reklama

Související témata:
Jízdní asistenty

Výběr článků

Načítám