Hlavní obsah

Mercedes třídy G zvládá extrémní boční náklony, předvedl to na hrázi přehrady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může být auto silnější než gravitace? Podle Mercedesu to je nová třída G. A ukázal to svérázným způsobem - na boční stěně hráze přehrady. Ve skutečnosti, nikoliv počítačovou simulací.

Mercedes-Benz třídy G jezdí po přehradě Punta NegraVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Na Mercedes třídy G je často nahlíženo jako na opulentní koráb, lákavý pro bohaté obyvatele velkých měst, kteří chtějí být na očích za každou cenu. Jenže on je zejména schopným offroadem.

Jak velký boční náklon zvládne, se automobilka rozhodla prezentovat na přehradě Punta Negra v Argentině. Posadila vůz na její boční stěnu, na straně, kde je voda, a spustila kamery.

Foto: Mercedes-Benz

Jištění je u takového kousku samozřejmé.

Samozřejmě, takhle úplně jednoduché to nebylo, vůz byl za jízdy jištěn ocelovými lany a za jeho volantem byl kaskadér. Takže to na Orlíku vážně nezkoušejte - ale to asi nemusíme dvakrát zdůrazňovat.

„Po čtyřicet let se třída G neustále vyvíjela, ale zachovala si charakter a klíčové prvky. Její DNA je silnější než trendy, popírá plynutí času, a dokonce i gravitaci,” komentuje kousek dr. Gunnar Güthenke, šéf produktové skupiny

Reklama

Výběr článků

Načítám