Hlavní obsah

Mercedes poprvé představil kabinu elektrického EQE SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz EQE brzy dostane SUV verzi. Němci nyní odhalují interiér. Téměř dva měsíce před oficiální premiérou, která je naplánována na 16. října.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedes-Benz EQE SUV

Článek

Víceúčelová varianta manažerského sedanu EQE nebo dynamičtější verze velkého EQS SUV. Tak Mercedes-Benz hovoří o chystaném EQE SUV, tedy elektromobilu vyšší střední třídy ve formě SUV. Půjde o jakýsi ekvivalent modelu GLE, avšak na samostatné elektrické platformě.

Test Mercedesu EQS: Limuzína nového věku

Testy

EQE SUV dostane moderní interiér ve stejném střihu jako zmíněné modely EQE, EQS a EQS SUV. Nebude chybět například velká obrazovka MBUX Hyperscreen, ve které se snoubí hned tři displeje. Po vzoru sedanu pak i SUV dostane výdechy klimatizace v turbínovém designu a nejmodernější verzi volantu Mercedes.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedes-Benz EQE SUV

Zájemci o nové SUV si budou moci vybrat mezi pěti různými sladěnými barevnými kombinacemi. V kabině pak Mercedes použil i nový hybridní materiál kombinující „teplo dřeva a technický chlad hliníku“.

Mercedes představuje EQE od AMG. Má až 687 elektrických koní

AutoMoto

Co se ostatního týče, špionážní fotografie už dříve odhalily, že vůz bude mít v exteriéru plně uzavřenou mřížku chladiče, šikmé světlomety a LED horizontální lištu.

Pod kapotou by se měl objevit obligátní elektromotor Mercedes s 90kWh baterií a základním výkonem 288 koňských sil. Předpokládáme i dvoumotorovou verzi s pohonem všech kol a minimálně dvě varianty upravené v AMG.

Reklama

Související články

Test Mercedesu EQS: Limuzína nového věku

Ve Stuttgartu při tvorbě vlajkového elektromobilu zahodili původní, léty cizelovaný recept na luxusní limuzínu a výsledkem je tak velmi netradiční auto.

Výběr článků

Načítám