Hlavní obsah

Mercedes ML 63 AMG - třešnička na dortu

Novinky, aak

Pomyslnou třešničkou na dortu v nabídce modelové řady Mercedes-Benz M je nově vyvinutý vůz ML 63 AMG, který se ve světové premiéře představí na zářiovém autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem. Na trh by měl vyjet ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Článek

Pod kapotou je společností Mercedes-AMG nově vyvinutý osmiválec o objemu 6,3 litru. Disponuje výkonem 375 kW při 6800 otáčkách za minutu a maximálním točivým momentem 630 Nm při 5200 ot./min. Podle sdělení společnosti je tento motor nejvýkonější osmiválec v sériové výrobě. Ve srovnání s předchozím modelem ML 55 AMG, který disponoval výkonem 255 kW a točivým momentem 510 Nm, nabízí novinka o 46 procent větší výkon a o 23 procent větší točivý moment.

Jízdní výkony tak připomínají spíše sportovní vůz než lehký terénní automobil. Zrychlení z nuly na stovku zvládne za pět sekund a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/hod.

Ohromná síla motoru se na kola přenáší pomocí sedmistupňové automatické převodovky AMG Speedshift 7G-TRONIC, která nabízí řidiči tři módy řazení - S (sport), C (comfort) a M (manual). Síla je na nápravy rozložena v poměru 40:70. V základu má nové "emko" devatenáctipalcová litá kola obutá pneumatikami 295/45 R 19. Na přání jsou k dispozici dvacetipalcová s plášti 295/40 R 20.

O bezpečnost se starají zesílené brzdy a systémy ochrany posádky PRE-SAFE a NECK-PRO. Dvoufázové airbagy pro řidiče a spolujezdce, přední boční a okenní airbagy spolu s omezovači tahu bezpečnostních pásů na všech sedadlech jsou dalšími bezpečnostními prvky v nabídce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám