Hlavní obsah

McLaren pro svou formuli zvolil netradiční reklamu

Připomíná vám Halo, nový bezpečnostní prvek formulí 1, žabky? Monopost McLarenu na něm má logo firmy Gandys, která tenhle typ obuvi vyrábí. Firma také vytvořila speciální edici žabek s logy McLarenu. Tržby z jejich prodeje věnuje na charitu.

Foto: McLaren

Halo na McLarenu MCL33 nese logo Gandys.

Článek

Připomíná vám tzv. Halo na formulích 1 žabky, oblíbenou letní obuv? McLaren se rozhodl využít prostoru, který tento prvek nabízí, k partnerství s firmou Gandys, která vyrábí právě tento typ bot.

Halo je ochranný prvek hlavy pilota, který se testoval v několika minulých letech i s několika alternativami. Je v podstatě ochranným rámem kolem hlavy s nožičkou uprostřed, kterou má pilot přímo před očima. Je poněkud kontroverzní – např. kvůli svému vzhledu a kvůli omezení výhledu, které představuje. Podle pilotů to ale vypadá hůř, než to je ve skutečnosti – výhled z kokpitu prý není horší zase o tolik.

Halo na obou McLarenech MCL33 při Velké ceně Austrálie ponese logo Gandys přímo uprostřed, v místě, kde z něj vychází noha do nosu vozu, přímo ve výhledu řidiče. To znamená, že bude-li televizní kamera zabírat hlavu pilota, dost pravděpodobně bude v záběru i tohle logo.

Foto: McLaren

McLaren Gandys

Kromě trefného umístění reklamy na monopostu F1 vznikly v rámci partnerství také speciální žabky. Jsou oranžové s modrým „popruhem” a kromě loga Gandys na nich vidíme také logo McLarenu.

Nejpodstatnější na nich však je, že veškeré výtěžky z jejich prodeje, ať už přímo od Gandys, nebo přes e-shop McLarenu, budou věnovány nadaci Orphans for Orphans, tedy Sirotci pro sirotky, která pomáhá dětem bez rodičů.

Paul a Rob Forkanovi, zakladatelé firmy Gandys a nadací Orphans For Orphans a Gandys Foundation, sami jako teenageři přišli o rodiče při tsunami v jihovýchodní Asii v prosinci 2004.

Reklama

Výběr článků

Načítám