Hlavní obsah

Mazda chystá příští MX-5 se současnou koncepcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mazda má dobrou zprávu pro všechny nadšence do kultovního sportovního vozu MX-5. Nová generace dorazí a bude opět zaměřená na zábavu z jízdy.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mazda MX-5

Článek

Elektrifikace, řada nových SUV a udržitelné vozy. Mazda má se svým portfoliem do budoucna jasné plány, které ale úplně nekorespondují s tím, co víme o jejich možná nejslavnějším modelu, sportovní MX-5.

Designér navrhl, jak by mohla vypadat příští generace Mazdy 6

AutoMoto

Vedoucí vývoje Joachim Kunz ovšem do všeho vnesl nové světlo, protože v rozhovoru pro britský Autocar naznačil, že MX-5 bude posuzován zcela odděleně od běžných modelů. „Je to ikona naší značky a vždy jsme s ní zacházeli velice speciálně,“ uvedl.

„V současné chvíli to vypadá, že toto auto budeme mít navždy. S touto velikostí, koncepcí i spalovacím motorem. Samozřejmě, jednoho dne budeme muset elektrifikovat, ale chceme zachovávat hlavně koncepci,“ dodal Kunz, který také podotkl, že na vývoji bude pracovat převážně japonská část inženýrů.

Mazda představila SUV CX-60, slibuje i šestiválce

AutoMoto

V neposlední řadě Kunz řekl, že pro Mazdu není problém, aby byl model MX-5 v jedné generaci na trhu třeba i 10 let. Spekuluje se proto, že novinka dorazí až v roce 2024 a využije technologii spalování Skyactiv-X ve spojení s mildhybridní technologií.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám