Hlavní obsah

Maybach expanduje do vesmíru. Skoro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Maybach dopraví bohaté zákazníky k modulu, který je následně vynese 31 km nad zemský povrch. Později má navrhnout jeho interiér.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach oznámil partnerství se Space Perspective.

Článek

Mercedes-Maybach uzavřel spolupráci se startupem Space Perspective, ovšem nebude se týkat technologie aut samotných – ta zůstanou jezdit po Zemi. Německá značka špičkově luxusních verzí „plebejských“ mercedesů bude pro startup navrhovat interiéry modulů, které se vydají do výšky 31 kilometrů nad zemský povrch.

Samozřejmě to není úplně vesmír – ten začíná ještě o dalších 69 km výš –, ale je to třikrát víc, než jak vysoko létají běžná letadla. Nabídne tak šestici majetných a zvědavých cestujících neobyčejný pohled na modrou planetu.

Foto: Space Perspective

Vizualizace interiéru modulu

Partnerství se ze začátku omezí na to, že maybachy budou vozit zákazníky ke startovací rampě; design interiérů modulů přijde na řadu později. Luxusní může být, protože modul vynese do vzduchu balon, nikoli rakety či cokoli podobného.

Jak majetní musejí zájemci být? Zhruba tak, aby si mohli maybach koupit – cena jedné letenky bude začínat na 125 000 dolarech, což je asi 2,9 milionu korun. První komerční lety mají proběhnout koncem příštího roku.

Brabus upravil Mercedes-Maybach třídy S, je výkonnější a dvakrát dražší

Tuning

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám