Hlavní obsah

Maserati poprvé ukázalo malý sedan ghibli, dostane dieselový motor

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úniku fotografií Maserati zveřejnilo tři oficiální snímky nového sedanu ghibli. Novinka, která připomíná větší quattroporte, se poprvé ukáže koncem dubna. Vůbec poprvé v historii italské automobilky bude pod kapotou dieselový motor.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli (2013)

Článek

Název ghibli používalo Maserati již v minulosti, v roce 2013 bude označovat čtyřdveřový sportovní sedan. Možná si myslíte, že jsme omylem zveřejnili fotky quattroporte, obě verze jsou si hodně podobné. Ghibli je však s délkou pod pět metrů výrazně menší než 5262 mm dlouhé quattroporte.

Ghibli spadá do střední třídy (byť samozřejmě na její luxusní konec), mezi jeho konkurenty tak bude třeba BMW řady 5 nebo Mercedes-Benz třídy E. Rozdíly najdete i v designu, ale mnoho jich není a na první pohled jsou opravdu zaměnitelné – odlišný je tvar předních i zadních světel, přední nárazník a jiný je otvor pro přívod vzduchu. Pokud by oba modely Maserati stály vedle sebe, jasně patrný bude i rozdíl v jejich velikosti.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli (2013)

Maserati potvrdilo třílitrový naftový šestiválec (výkon zatím uveden nebyl), v nabídce bude i přeplňovaný benzínový šestiválec a dále osmiválec. Značka s trojzubcem ve znaku opět nezveřejnila technické údaje. Koneckonců, známy nejsou ani přesné rozměry. To vše si Italové schovávají na autosalon v Šanghaji, který začne koncem dubna.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli (2013)

Není bez zajímavosti, že po tomto modelu by chtělo Maserati vyrábět i SUV, což by mělo pomoci realizovat velmi ambiciózní plán – 50 tisíc prodaných automobilů v roce 2015. Italský automobilový koncern Fiat již dříve oznámil investici 1,2 miliardy eur (přes 30 miliard korun) právě do této své luxusní značky.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám