Hlavní obsah

Málo parkovacích míst? Řidič Jeepu Renegade to vyřešil po svém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedostatek parkovacích míst je problémem nejednoho českého sídliště. Řidič žlutého Jeepu Renegade to v Českém Těšíně vyřešil způsobem vlastním fanouškům terénních aut. Doporučit to však nelze - jednak kvůli namáhání auta a také je to poměrně drahý přestupek.

Foto: Martin Opálka

Renegade je taky jeep, rozhodl se názorně ukázat řidič tohoto kousku.

Článek

Možná si vzpomenete na reklamu, která se v českých městech objevovala před několika lety – parkovací místo namalované třeba přes schody. Bylo to parkovací místo pro jeep a automobilka tak inzerovala terénní schopnosti svých vozů.

U takového wrangleru asi málokoho napadne pochybovat o tom, že se mimo asfalt dokáže pohybovat velmi zdatně. Nejmenší renegade, který stojí na stejné platformě jako Fiat 500X a vyrábí se s ním ve stejné fabrice v italském Malfi, to ale má u fanoušků značky Jeep o něco těžší.

Snad ve stylu oné reklamy, snad aby ukázal, že renegade také umí v terénu, ale pravděpodobně jen ze zoufalého nedostatku parkovacích míst v zástavbě bytových domů v Českém Těšíně zaparkoval řidič žlutého renegadu poněkud kreativně. Dost na to, aby pravé zadní kolo viselo ve vzduchu, dobrých patnáct centimetrů nad dlažbou parkoviště.

Foto: Martin Opálka

Svérázné parkování Jeepu Renegade

„Jestli tam vážně potřeboval stát, tak ho spíše chápu, někdy člověk přijede i odpoledne, když je hodně lidí v práci, a místo jednoduše nenajde,“ komentoval situaci autor fotografií.

Parkování takovýmto způsobem ovšem rozhodně nelze doporučit. Stání v této poloze po delší dobu klade takové nároky na různé komponenty podvozku auta, na jejichž dlouhodobé působení nemusí být tyto komponenty stavěné. To znamená, že hrozí předčasné opotřebování.

Parkování na městském trávníku navíc může být úřady považováno za neoprávněný zábor veřejného prostranství. To je přestupek proti veřejnému pořádku dle § 5 zákona 251/2016 Sb. a hrozí za něj pokuta ve výši až 50 tisíc korun při prvním spáchání, příp. až 75 tisíc korun v případě opakovaného spáchání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám