Hlavní obsah

Lexus začal v Česku prodávat kabriolet IS 250C

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po modelech IS 220d, IS 250 a sportovním sedanu IS F přichází třetí varianta modelové řady IS – lifestylově zaměřený model pro vyznavače jízdy pod otevřeným nebem. Střecha kabrioletu není bohužel plátěná, nýbrž kovová. V Česku cena Lexusu IS 250C začíná na částce 1 289 000 korun.

Článek

Lexus IS 250C je čtyřmístným kabrioletem s pevnou skládací střechou vyrobenou z hliníku. Střecha se složí, respektive rozloží automaticky po stisknutí tlačítka, a to za 20 vteřin. Zavazadlový prostor má velikost 420 litrů při stažené střeše a 165 l při uložené.

V nabídce je jediný motor, zážehový dvouapůllitr se šesti válci a výkonem 208 koní (153 kW). Převodovka je výhradně automatická a má šest stupňů.

Standardní výbavou nového kabria od Lexusu jsou 18“ kola z lehkých slitin, kožené čalounění s elektricky ovládanými a vyhřívanými sedadly, elektricky nastavitelný volant, parkovací asistent se senzory vpředu i vzadu, kožený multifunkční volant, 8 airbagů včetně kolenních pro řidiče i spolujezdce nebo připojení mobilního telefonu pomocí Bluetooth. To vše za částku 1 289 000 korun, která je srovnatelná s konkurencí.

Mezi hlavní rivaly Lexusu IS 250C bude patřit BMW řady 3 kabrio a Audi A4 Cabriolet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám