Hlavní obsah

Lexus omladil velké SUV RX, nově nabídne dotykovou obrazovku a víc prostoru

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci devadesátých let pomáhal model RX od Lexusu zakládat segment velkých prémiových SUV. Již čtvrtá generace je na trhu od roku 2015 a na čase je tak facelift. Změny poznáte hlavně uvnitř.

Facelift Lexusu RXVideo: Lexus

 
Článek

Zmodernizované RX má nově tvarované nárazníky a vylepšené matrix full-LED světlomety. Nemyslete si však, že jde jen o kosmetiku.

Inženýři Lexusu totiž prý zapracovali i na podvozku. Jiné, tužší, je uložení náprav a přeladěny byly jak další komponenty, tak i elektronika, včetně asistenčních systémů.

Foto: Lexus 4x

Lexus RX má po faceliftu ještě ostřejší linie přídě.

Foto: Lexus

Svítilny mají novou grafiku, nárazník je opticky propojen s blatníky.

Uvnitř najdete krom menších změn v oblasti materiálů také dotykovou obrazovku infotainmentu. Ten dosud šlo ovládat jen touchpadem na středovém tunelu, i ten ovšem zůstává k dispozici.

Dotyková obrazovka je důležitá především kvůli implementaci softwaru pro smartphony, včetně Apple Carplay a Android Auto.

Foto: Lexus

Přes celý displej multimédií můžete mít Apple Carplay.

Foto: Lexus

Třetí řada sedadel je pro verzi RX L nově řešena.

Sedadla v druhé řadě prodloužené verze RX L, která zůstává v nabídce, byla přebudována na dvojici samostatných sedadel, tedy nezávislé levé a pravé sedadlo, což cestujícím ve třetí řadě přineslo o 95 mm místa pro nohy navíc.

Motorizace se nemění, v Česku tak nadále zůstává k mání jen verze 350h, tedy hybrid s 3,5litrovým šestiválcem. Statická evropská premiéra RX po faceliftu je plánována na 30. června, později se dozvíme i datum příchodu na trh.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lexus RX 450h L

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám