Hlavní obsah

Lexus LS: vlajková loď prodělala miniaturní omlazení

Novinky, maž

Je to oficiální, Lexus nepředstaví novou generaci svého nejluxusnějšího modelu LS, ale pouze facelift. Drobně se změnil exteriér, v interiéru je nový středový panel. Nově lze k LS objednávat paket F Sport.

Foto: Lexus

Lexus LS (2012, facelift)

Článek

Lexus změnil tvar masky chladiče tak, aby korespondoval s ostatními modely. Novinkou pro LS je technologie LED, kterou využívají přední světlomety i zadní světla. Změny, zejména na zadních partiích, jsou velmi decentní, a pokud nejste fanoušci značky, nejspíš je ani nezaznamenáte. Přední partie nyní působí dravějším dojmem.

Uvnitř slibuje Lexus nižší hlučnost, upravená je i špičková audioaparatura Mark Levinson s devatenácti reproduktory. Zajímavostí je systém klimatizace se třinácti senzory, cestující na zadních sedadlech si nově mohou užívat Blue-ray přehrávač. Poslední významnou změnou je přepracovaný 12,3palcový displej navigačního systému.

Foto: Lexus

Lexus LS (2012, facelift)

Nově lze pro LS objednat paket F Sport. Ten přináší sportovněji pojatou přední masku, o 10 mm snížený podvozek a brzdy Brembo. Modely s pohonem zadních kol mohou mít i samosvorný diferenciál. Dovnitř kabiny bude speciální zařízení pouštět hutný zvuk z výfuku, jehož zvuk bude generován uměle (podobné zařízení měl třeba Focus ST, BMW M5 a další).

Nové LS se začne prodávat letos na podzim. Prodejní ceny zatím luxusní divize Toyoty neprozradila.

Foto: Lexus

Lexus LS (2012, facelift)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám