Hlavní obsah

Leon Cupra se od září kvůli emisím rozloučí s manuální převodovkou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní Seat Leon Cupra je k dostání jak s manuální šestistupňovou převodovkou, tak s automatickým DSG. Samočinná převodovka bude od září jedinou volbou, potvrdil Novinkám šéf marketingu českého zastoupení Seatu Filip Stoulil.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Leon Cupra 290

Článek

Důvodem je zářijový přechod na tvrdší emisní normu Euro 6c. A při jejím měření vychází z hlediska spotřeby, respektive emisí CO2, lépe sedmistupňová automatická převodovka. Manuální převodovka by v autě samozřejmě mohla být i nadále, automobilka ovšem nechce platit pokuty za „nadlimitní emise”.

Kvůli přísnější emisní normě se nebude prodávat například původní motor z BMW M3 nebo Subaru WRX STI. [celá zpráva]

Podle Filipa Stoulila dorazí na podzim do Česka Leon Cupra R ST, tedy verze kombi s dvoulitrovým TSI o výkonu 310 koní, přenášených na přední kola. Na rozdíl od hatchbacku ale nepůjde o limitovanou edici z hlediska nabízených kusů (799 u hatchbacku), byť se bude vyrábět pouze po omezenou dobu.

Všechny následující sportovní modely se budou prodávat pod novou značkou Cupra. Na trh přijde nejenom nová generace leonu, ale i velké SUV, nad malou ibizou se zatím vznáší otazník.

Seat Leon Cupra 290: zrychlení z nuly na 250 km/hVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám