Hlavní obsah

Legendární Stratos se vrátí jako elektrický koncept, Lancia zveřejnila první snímky

Italská automobilka Lancia utekla hrobníkovi z lopaty a pod skupinou Stellantis se chystá do nové éry. Symbolizovat ji bude koncept sportovního vozu, který podle prvních snímků připomíná slavné sportovní kupé Stratos.

Foto: Lancia

Upoutávka na nový koncept Lancie

Článek

Lancia Stratos se svým způsobem vrátí 15. dubna v podobě elektrického konceptu, který bude signalizovat směr značky pro příští desetiletí.

Generální ředitel Luca Napolitano potvrdil, že „je to 100% elektrický koncept vozu“ a bude představovat budoucnost značky „z hlediska designu, udržitelnosti, technologie a elektrifikace“.

Obrázky odhalují, že zadní část konceptu je silně inspirována původním stratosem a napodobuje jeho kruhová zadní světla a hranaté zakončení karoserie.

Foto: Lancia

Upoutávka na nový koncept Lancie

Nová studie ovlivní tři nové elektromobily, které Lancia uvede na trh do roku 2028. Znovu se nastartuje jako výhradně elektromobilní značka zaměřená na prémiový trh v Evropě.

Foto: Lancia

Lancia Stratos byla především fantastickým soutěžákem, vyráběla se v letech 1973 až 1975

Reset začne v roce 2024 s novým ypsilonem, jediným současným modelem značky, od kterého se očekává, že bude sdílet své základy s elektrickým Fiatem 500. V roce 2026 se připojí vlajkový sedan a nový model Delta dorazí o dva roky později, přičemž obě pravděpodobně použijí nové platformy STLA mateřské společnosti Stellantis.

Nová éra značky, která aktuálně prodává jen na italském trhu, bude zahrnovat také vývoj online prodejní platformy doprovázená 100 prodejními místy po celém kontinentu. „Chceme z Lancie udělat respektovanou značku na evropském prémiovém trhu,“ uvedl Napolitano.

Italskému automobilovému trhu vládne dvanáctiletý model, který jinde nekoupíte

AutoMoto

Lancia má nové logo, je součástí renesance značky

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám