Hlavní obsah

Land Rover zařízl další zajímavý koncept. Discovery SVX se vyrábět nebude

Právo, laz

Koncepty koncernu Jaguar Land Rover jsou specifické tím, že často mívají velice blízko sériové podobě. Jinak řečeno, divize speciálních operací téměř vždy o limitované produkci hovoří. V krátké době však zrušila již druhý projekt.

Foto: Land Rover 3x

Land Rover Discovery SVX měl jako koncept osmiválcový motor.

Článek

Před týdnem britská automobilka oznámila, že zajímavý třídveřový Range Rover SV Coupé nakonec prodávat nebude. Nyní divize speciálních operací dává pro britský Autocar najevo, že sériové výroby se nedočká ani Land Rover Discovery SVX.

Foto: Land Rover 3x

Nechyběly terénní pneumatiky.

Koncept se poprvé objevil na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2017. Vynikal terénními doplňky a také pořádným pětilitrovým osmiválcem přeplňovaným mechanickým kompresorem. Takovým, jaký známe například z Range Roveru Sport SVR. Automobilka původně plánovala začátek prodejů takovéto limitované edice na konci roku 2018. Nyní je jasné, že se ničeho takového nedočkáme.

Prodej této verze by zřejmě byl nákladnější, než dokáže cenová hladina této edice unést. Vyžadovala by totiž zástavbu osmiválce, který se do současného discovery běžně nemontuje. Podle informací Autocaru má však vize SVX, včetně tohoto specifického označení, žít v jiných, zatím neupřesněných modelech.

Foto: Land Rover 3x

Zkratka SVX se má v budoucnu objevit na jiných modelech. Bude terénním protipólem k okruhově zaměřeným SVR.

Reklama

Výběr článků

Načítám