Hlavní obsah

Lancia uvede znova model Delta i Aurelia

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že umělec dosáhne největší slávy když umře. To samé platí patrně i o dobrých automobilech. Když skončí jejich výroba, nastane doba jejich největší slávy. A co teprve, když se začne po několika letech znovu vyrábět! U Lancie na to sázejí a doufají, že lidé si potrhají peněženky, jak rychle budou kupovat nový model Delta či Aurelia.

Článek

Lancia chystá dva velké návraty svých slavných vozů. Tím starším jménem bude Aurelia, která by měla ve svém novodobém kabátě konkurovat například Jaguaru XK Convertible nebo Lexusu SC430, a to jak v technice, tak i ceně.

Očekává se klasika skupiny Grand Turismo - vidlicový osmiválec, pohon na zadní kola a extrémně luxusní interiér. Podle prvních odhadů by se Aurelia měla objevit na výstavních pódiích během dalších osmnácti měsíců.

:.Původní Lancia Delta HF integrale (1991-1993) a současný koncept Lancia Delta. (Foto: Lancia. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

To Lancia Delta už je o krůček dál. Její koncept už byl představen [celá zpráva] a také technika by měla být již kompletní. Základ totiž vychází ze sériového hatchbacku Fiatu Bravo. Lancia Delta se na trhy chystá už příští rok a pravděpodobně tento podzim nebo příští jaro se odbude premiéra sériového vozu.

Nyní se spekuluje nad motorovou nabídkou - pod kapotou se zcela určitě objeví jak zážehové motory, tak i turbodiesely od Fiatu. Paleta by měla obsahovat objemy od 1,4 do 2,0 l, větší verze očekávat asi nelze.

Reklama

Související témata:

Související články

Na scéně je opět slavná Lancia Delta

Italská automobilka Lancia se rozhodla vzkřísit své nejslavnější jméno z posledních dob - Delta. Automobily, které závodily v rallye a staly se synonymem...

Výběr článků

Načítám