Hlavní obsah

Lancia představila nový model Thema

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská Lancia využila Chrysleru a v říjnu začne prodávat nový model založený na Chrysleru 300. Oba automobily jsou v podstatě totožné, liší se pouze logem na kapotě. Cena za novou Lancii s pohonem zadních kol zatím nebyla oznámena.

Článek

Lancia chystá velký návrat na scénu velkých vozů, i když nepůjde o úplně nový automobil. Automobilka nikterak nezastírá, že jde v podstatě o Chrysler 300 s logem Lancia.

Pětimetrový automobil s pohonem zadních kol bude nabízen s benzínovým šestiválcem s objemem 3,6 litru. Výkon bude činit 292 koní při 6400 otáčkách a 353 Nm při 4800 otáčkách. Nejvyšší rychlost - 230 km/h, zrychlení 0-100 km/h za 7,2 vteřiny. Motor bude spojen s osmistupňovou samočinnou převodovkou.

V nabídce budou i turbodiesely s výkonem 190 a 224 koní. Vznětové motory budou spojeny pouze s pětistupňovou automatickou převodovkou.

Světová premiéra nové Lancie proběhne první březnový týden na ženevském autosalonu. Lancia nabídne nový model od října, prodejní cena zatím nebyla oznámena. Výrobce údajně uvažuje o hybridní verzi, ta by měla přijít na trh v roce 2012. V Česku stojí model Chrysler 300C od 1 071 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám