Hlavní obsah

Lamborghini v USA svolává model Centenario. Kvůli nálepce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na štítku s hmotnostmi vozu Lamborghini Centenario je nesprávně uvedena nejvyšší přípustná hmotnost vozidla, oznámila americká agentura NHTSA. Nařizuje proto přistavení jedenácti vozů do servisu kvůli odstranění této závady.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Centenario

Článek

Lamborghini Centenario vzniklo celkem ve čtyřiceti kusech – dvacet verzí kupé a dvacet roadsterů. Nejméně jedenáct z nich našlo cestu i do Spojených států. A těchto jedenáct kusů nyní musí povinně do servisu.

NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration, Národní úřad pro bezpečnost silniční dopravy) vydal oznámení o svolávací akci na všech 11 exemplářů centenaria kvůli chybě na nálepce.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Centenario

Čtete správně, kvůli chybě na nálepce. Týká se nejvyšší přípustné hmotnosti vozidla – na nálepce, kterou vozy dostávaly z výroby, je tato hodnota uvedena chybně. Majitelé tedy přijedou do servisu, dostanou kávu, a než ji stihnou dopít, nálepka bude vyměněna.

Lamborghini Centenario vzniklo jako oslava stého výročí narození Ferrucia Lamborghiniho, zakladatele značky. Technický základ má v modelu Aventador, 6,5litrový dvanáctiválec posílil na 770 koní. Vůz dle údajů výrobce zrychlí na stovku za 2,8 sekundy, maximální rychlost je 350 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám