Hlavní obsah

Kurzy bezpečné jízdy vám napoví, jak řídit lépe

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo není tak dobrý řidič, aby se nemohl ještě zlepšit. Ideální jsou pro tyto účely kurzy bezpečné jízdy. V Česku se kromě jiných konají i na polygonu v Mostě, kam vyrazil náš štáb s kamerou.

Zimní škola smyku v MostěVideo: Novinky

 
Článek

Způsobů, jak zlepšit své řidičské dovednosti, je mnoho. Mezi ty nejefektivnější patří školy jízdy na některém z polygonů (v Česku například v Mostě, v Sosnové u České Lípy nebo ve Vysokém Mýtě). Z polygonu v Mostě pochází i video, na kterém expert Jiří Patera varuje před použitím ruční brzdy na zasněžených silnicích nebo ukazuje, jak si správně sednout za volant. Celodenní kurz v Mostě, který má největší polygon pro trénink, stojí 5000 korun.

Zimní kurzy bezpečné jízdy najdete i v rakouských vysokohorských centrech nebo ve Skandinávii, zdejší vícedenní kurzy ale mohou stát i přes 50 tisíc korun.

Absolvování sebedražšího kurzu z vás automaticky neudělá lepšího řidiče, experti vás naučí teorii a ukážou vám ji v praxi, pilování dovedností je otázka následujících týdnů nebo lépe řečeno měsíců.

Mnoho tipů, jak řídit bezpečně na sněhu najdete v našem starším článku [celá zpráva].

Anketa

Mají být kurzy bezpečné jízdy povinné pro všechny nové držitele řidičského oprávnění?
Ano
74,7 %
Ne
25,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5861 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám