Hlavní obsah

Kroupy o víkendu poničily 30 000 nových volkswagenů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EMDEN

Kroupy velikosti pingpongových míčků poškodily minulý víkend na 30 000 nových automobilů, které stály v areálu závodu německé automobilky Volkswagen v Emdenu v severním Německu. Vozy byly připraveny k přepravě do německých i zahraničních autosalónů. Sdělil to v pátek mluvčí Volkswagenu Christoph Adomat. Výši škody zatím nemohl odhadnout, německý tisk ale uvádí, že škoda se pohybuje v řádu miliard korun.

Foto: Jaroslav Šimek, Právo

V Emdenu se montují především vozy VW Passat.

Článek

Krupobití zasáhlo v neděli 22. června pozemek montážního závodu v Emdenu u Severního moře zaplněný automobily, které čekaly na převoz k prodejcům. „Žádný vůz nevyvázl na sto procent bez poškození,“ uvedl Adomat a dodal, že většina vozů utrpěla těžké poškození laku a karosérie, skel se však podle něj moc nerozbilo.

V současné době v závodě sto pracovníků koncernu Volkswagen zjišťuje škody. Každý vůz prochází speciálním tunelem, kde je prosvícen, což by mělo odhalit sebemenší chybu. Firma proto zatím není schopna škody vyčíslit.

Každý vůz bude opraven a před předáním do prodeje prohlédnut, dodal mluvčí. "Zajistíme, aby všichni zákazníci dostali vůz, který bude zcela v pořádku," řekl.

Závod v Emdenu vyrábí zejména automobily Volkswagen Passat. Volkswagen je proti škodám vzniklým povětrnostními podmínkami pojištěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám