Hlavní obsah

Konvenční volva čeká poslední facelift, pak už bude značka plně elektrická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přechod Volva na elektromobilitu nebude uspěchaný, modely se spalovacími motory ještě projdou faceliftem. XC90 a EX90 se budou nějakou dobu prodávat bok po boku.

Foto: Volvo

Logo automobilky Volvo

Článek

Vozy značky Volvo se spalovacími motory, tedy ty postavené na platformě SPA1, dostanou ještě jednu modernizaci předtím, než jejich životní cykly skončí a automobilka už bude prodávat pouze bateriové elektromobily. Vyplývá to z vyjádření automobilky.

Podle Bjorna Annwalla, provozního ředitele, se modernizace budou týkat vnějšího a vnitřního designu vozů. To je ostatně u změn uprostřed životních cyklů aut běžné. „Už jsme modernizovali infotainment s Androidem apod., ale je ještě další krok, který se dá učinit na vzhledu zevnějšku i interiéru, a také na infotainmentu. To je něco, do čeho investujeme, i když to nejsou velké investice,“ uvedl Annwall.

Neprozradil, kterých modelů se budou změny týkat, ovšem automobilka má v nabídce ještě vcelku dost aut se spalovacími motory od sedanu S60 po velké SUV XC90. Ačkoli má druhý zmíněný vůz svou elektrickou verzi v podobě EX90, z nabídky nejspíš jen tak nezmizí.

„Je to síla Volva - máme vyvážené portfolio. Uvádím EX90, ale stále máme XC90. Nemyslím si, že by na svých prodejích příliš kanibalizovaly - prodáme více EX90 v severní Evropě, ale více XC90 ve východní Evropě, více XC90 ve střední části USA, více EX90 na západě USA,“ dodal Annwall.

Volvo chystá elektrického nástupce limuzíny S90

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Volvo XC90

Výběr článků

Načítám