Hlavní obsah

Klíčová výhoda elektrického pick-upu Bollinger B2? Průvlak skrz celé auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva známá americká automobilka Bollinger Motors získala patent na věc, kterou nemá žádné jiné auto na světě - možnost otevřít auto skrz a převézt tak dlouhé předměty, které by jinak potřebovaly náklaďák.

Foto: Bollinger Motors

Na téhle fotce modelu B2 je vidět, jak je možné převézt dlouhé předměty. Vůz můžete „proklát” od přední masky po zadní čelo korby.

Článek

Americká automobilka Bollinger zatím nic neprodává, ale pokud sledujete scénu elektrických pick-up trucků, jistě jste o ní už slyšeli.

Nyní je ve zprávách znovu - díky systému, který nazvala „Passthrough”, tedy řekněme „Průchod”, a na který zažádala o patent. Ten byl právě schválen.

Foto: Bollinger Motors

Deset rolí koberce najednou se do Passthroughu nevejde, ale jedna ano. Do pick-upu B2 (na snímku) můžete naložit až 4,9 m dlouhou věc, příp. i delší, pokud necháte otevřená čela.

Oba Bollingery, SUV B1 i pick-up B2, jakožto ryze utilitární nástroje umožňují vytvořit průvlak skrz úplně celé auto, od sklopné přední masky až po zadní čelo. Můžete tak převézt až 4, resp. 4,9 metru dlouhé předměty, či příp. i delší, pokud sklopíte přední masku a otevřete záď.

Proč je třeba na něco takového patent? Protože žádné jiné auto nic takového nenabízí. Průvlak zadními sedačkami na lyže či roli koberce je běžný, ale průvlak skrz celé auto se u Bollingeru objevuje prvně.

Foto: Bollinger Motors

Bollinger B2

Je proveditelný právě díky tomu, že vůz jezdí na elektřinu. Baterie i elektromotory jsou poskládané tak, že pod přední kapotou je zavazadelník a přepážka mezi ním a prostorem v kabině je otvírací.

Patent zahrnuje nejen Passthrough, ale také věc zvanou „Frunkgate”. To je ona sklopná čelní maska, která se chová jako „tailgate”, tedy sklopné zadní čelo. Jenže poskytuje přístup do věci zvané „frunk”, což je složenina slov „front” a „trunk” a znamená „přední kufr”.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám