Hlavní obsah

Kia ProCeed už je v Česku k mání s méně výkonnými motory, cenovka spadla

Právo, laz

Třetí karosářská verze nové Kie Ceed se ze začátku nabízela jen se dvěma nejvýkonnějšími motory. Nyní už je k mání i s dalšími dvěma slabšími jednotkami, nově navíc i s dieselem.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Kia Proceed GT Line

Článek

Možná i kvůli tomu, že Kia propaguje Ceed ve verzi shooting brake, tedy ProCeed, jako sportovně založenou variantu, hodilo se do marketingového krámu uvést jej nejdříve s výkonnými motory, čtrnáctistovkou o výkonu 140 koní a šestnáctistovkou se 204 k.

Zájemci o benzinový pohon se mohou rozhodnout pro nově nabízený tříválec 1,0 T-GDI s nejvyšším výkonem 120 k a točivým momentem 172 Nm. Přeplňovaný agregát je standardně dodáván se šestistupňovou manuální převodovkou. Základní cena ProCeedu v provedení GT Line je tak nově stanovena na 504 980 korun. Dosud jste nejlevněji koupili čtrnáctistovku od 599 980 korun.

Foto: Kia

Kia Proceed GT Line

Nabídku rozšiřuje i nový diesel Smartstream 1,6 CRDi, který rovněž známe ze Ceedu. Má výkon 136 k je možné kombinovat se šestistupňovou manuální převodovkou nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Ve spojení s manuální převodovkou činí maximum točivého momentu 280 Nm, resp. 320 Nm v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Opět v základní výbavě GT Line diesel pořídíte od 584 900 korun.

Od uvedení ProCeedu na český trh, v únoru letošního roku, bylo dodáno zákazníkům 84 vozů. Z toho až 69 % činí objednávky v nejvyšší výbavě s označením GT a nejvýkonnější motorizací 1,6 T-GDI. „Placaté kombi“ tvoří téměř 10 % z celkových prodejů modelové řady Ceed v Česku. Přečtěte si naše první jízdní dojmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám