Hlavní obsah

Kia Carens je zpět jako SUV, do Evropy ale nejspíš nedorazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kiu Carens si nejspíš pamatujete jako MPV, které se prodávalo i na evropském trhu. Novinka míří do Indie a na další asijské trhy, navíc přezbrojila na módní karoserii SUV.

Foto: Kia

Kia Carens čtvrté generace

Článek

Třetí generace Kie Carens se v Evropě coby rodinné kompaktní MPV nabízela do roku 2019, kdy zmizela bez nástupce. Jméno ale bude žít dál, alespoň v Indii.

Jde o crossover s vyšší stavbou karoserie, oproti které jsou malá kola s maximálně 16palcovými disky poměrně disproporční.

Sdílí svou platformu s modelem Seltos. Mají stejnou šířku 1800 mm, carens je delší, měří 4540 mm, na výšku naměříte 1700 mm. Rozvor náprav se prodloužil na 2780 mm.

Test SUV Kia Sorento: Svižný rodinný dostavník

Testy

Přední kola pohání zážehová patnáctistovka s atmosférickým plněním, čtrnáctistovka s turbodmychadlem či vznětová patnáctistovka. Na výběr je šestistupňová manuální, sedmistupňová dvouspojková nebo šestistupňová automatická převodovka.

Carens bude v Indii a na dalších vybraných trzích k dispozici od prvního čtvrtletí roku 2022. Na evropských trzích se s novinkou již nepočítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám