Hlavní obsah

Jízda s priusem je působivý zážitek, tvrdí ředitel zoo

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Již sedm let je ředitelem pražské zoo Petr Fejk. Hlavní náplní jeho práce se v posledních dvou letech stala snaha uvést zoologickou zahradu v Tróji do původního stavu před ničivou povodní v létě 2002. O tom, že se mu to daří se může přesvědčit každý návštěvník.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj získal ocenění TOP Zaměstnavatele

Článek

Svědčí o tom i řada nových či upravených staveb v areálu zoo. Mezi nimi jsou například pavilón Indonésské džungle, který by měl být otevřen 29. listopadu, či nové vzdělávací středisko. Právě v něm se konala česká premiéra prvního vozu s hybridním pohonem Toyota Prius.

Petr Fejk měl jako jeden z prvních možnost s novým vozem se svézt. A jaké byly jako dojmy. "Tohle byl působivý zážitek. Vozím se v autech rád. Toto auto je navíc pro životní prostředí téměř nezaznamenatelné. Na křižovatce jsem měl pocit, že musím znovu nastartovat," řekl Novinkám Fejk.

Tíhne k terénním vozům

Jako ředitel zoologické zahrady má přece jen blíže ke zvířatům než k autům, což Fejk přiznal s tím, že není technický typ. Kdyby však měl Toyotu Prius přirovnat k nějakému zvířeti, vybral by si kočkovitou šelmu. "Určitě by to bylo zvíře velmi tiché, velmi spolehlivé a přitom představující nějakou sílu. Určitě by to byla kočkovitá šelma."

Fejk Novinkám přiznal, že tíhne k terénním vozům. "Mám rád, když jsem výš a auto zvýrazňuje takovou mužskou ješitnost. Nejsem ale technický typ, takže auto jen užívám. A vyžaduji, aby auto za mě všechno dělalo tzn. upozorňovalo mě na nějaké závady, nebo že mi něco dochází, protože to nedokáži sám rozpoznat."

Ředitel zoo potřebuje velký kufr

V současné bodě Fejk jezdí Toyotou Avensis v provedení kombi, což má podle něj své praktické důvody. "Já potřebuji velký kufr, protože mám téměř jedenáctiletého velkého labradora, který se velmi těžko převáží. Vůz využívá nejen jako manažer, ale občas v něm převáží i nějaká zvířata ze zoo. Toyota poskytuje pražské zoo další dva užitkové vozy.

Na nový prius však Fejk z praktických důvodů nepomýšlí, byť se mu novinka velmi líbí. "Strašně mám rád, když je auto něčím výrazné, když má nějakou filozofii a k něčemu směřuje. Když se já mohu s autem identifikovat. A to ten prius nabízí."

Reklama

Související témata:

Související články

Tichá šelma noci - hybridní Toyota Prius

Poprvé v historii českého automobilismu se ve středu na našem trhu představil automobil s hybridním pohonem - zážehový motor a elektromotor. Tímto přelomovým...

Výběr článků

Načítám