Hlavní obsah

Jihoafričan nahradil zadní kolo transportním vozíkem. Údajně neměl jinou možnost

Chybí-li vám kolo na autě, rozhodně si neberte příklad z tohoto řešení v Jihoafrické republice. Řidič tam nahradil zadní kolo jakýmsi transportním vozíkem, údajně proto, že se zadřelo ložisko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Běžná auta mají čtyři kola, velorex a pár dalších strojů tři. K těm pár dalším se může řadit i bílý Opel Corsa nejmenovaného řidiče v Jihoafrické republice. Pravé zadní kolo nahradil něčím, co vypadá jako nějaký transportní vozík na přepravky.

Nepopíráme, že využití služeb odtahovky může být dost drahé, zejména pro někoho, kdo jakž takž udržuje naživu dvacet let staré auto. V některých situacích je ale skutečně lepší nějaký odtah zajistit než za každou cenu jet po vlastní ose.

Vůz podle dostupných informací před několika měsíci změnil majitele, ale pořád není přepsaný, protože na něm probíhají opravy. Video, zveřejněné v minulém týdnu, zatím nasbíralo 225 tisíc shlédnutí, ale údajně žádný zájem policie. Ve videu je přitom dobře čitelná registrační značka vozu.

Britský řidič jel po dálnici bez kola. Nechápal, kde je problém

AutoMoto

Proč konkrétně jede auto na vozíčku místo na čtvrtém kole, není přesně jasné, ovšem zpráva jihoafrické mutace novin The Times cituje předchozího majitele dotčené bílé corsy: „Byla tam všechna čtyři kola, když jsem mu to prodával. Říkal něco o ložisku, které se zadřelo, takže ho vyměnili, ale to nové se taky zadřelo, takže neměli jinou možnost než udělat tohle. Říkal, že ví, že to není správné, že udělal chybu.“

Reklama

Související články

Upadlé kolo? V Rusku ho nahradili kusem dřeva

Čekáte od profesionálního řidiče odpovídající přístup k řízení? Titulek není ani trochu nadsázkou - v Rusku zachytili na video autobus, kterak jede po kusu...

Výběr článků

Načítám