Hlavní obsah

Ještě ostřejší BMW M4 natočeno při testech na Nordschleife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špioni hlídkující u plotů kolem Severní smyčky německého okruhu Nürburgring natočili upravené BMW M4. Na takzvané Nordschleife se podle zákulisních informací prohání chystaná verze CSL.

Foto: Petr Horník, Právo

BMW M4

Článek

BMW M4 CSL se podle serveru Motor1 chystá jako oslava padesátého výročí divize BMW Motorsport, které připadá na příští rok.

Onen údajný dárek byl natočen ve vcelku přiléhavém maskování, které leccos napovídá. Obří maska chladiče dostane otevřenější vzhled, ostatně celý přední nárazník je odlišný, výrazněji tvarovaný.

Záď zdobí velký spoiler, v automobilové terminologii takzvaný kachní ocas, který je tradiční spíše pro Porsche 911. Čtveřice výfukových koncovek zůstává, avšak vydávají zřejmě ještě hlasitější a hlubší tóny. Zajímavé je, že podle spekulací by verze CSL měla dostat i odlišnou grafiku zadních LED svítilen.

První jízda s novým BMW M3: Civilizovanější neznamená nudnější

Testy

Tím nejpodstatnějším ovšem má být technika. CSL má spojit nejvýkonnější verzi řadového třílitrového šestiválce s pohonem zadních kol. Ten byl dosud rezervován jen pro „základní” verzi se sníženým výkonem. U CSL má dojít ke snížení hmotnosti a nárůstu výkonu nad 540 koňských sil.

Více se zřejmě dozvíme až na začátku příštího roku, podle BMW Blogu je produkce naplánovaná na červen 2022.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám