Hlavní obsah

Jeep Wagoneer S má vyzvat BMW iX a nabídnout šest stovek koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi silný a velmi rychlý má být vrchol elektrické nabídky Jeepu, nazvaný Wagoneer S. Na americkém trhu se má objevit v roce 2024, do Evropy má přijít o rok později.

Foto: Jeep

Ilustrace konceptu Jeepu Wagoneer S

Článek

S cílem sebrat nějaké zákazníky vozům jako BMW iX či Range Rover Sport má přijet Jeep Wagoneer S, vrchol elektrické nabídky této americké značky. Nejprve, v roce 2024, se na trhu objeví ve Spojených státech, pro něž je navrhován, píše britský web Autocar. Následně se má dostat i na evropské trhy.

Přinejmenším v Británii má být završením nabídky Jeepu o sedmi elektrických modelech. Dojezd na jedno nabití má být 600 km a zhruba stejný má být i výkon nejsilnější verze. S tím má zvládnout sprint na 60 mph (97 km/h) za 3,5 sekundy.

Foto: Jeep

Jeep Wagoneer S

Technickým základem vozu má být platforma STLA Large, stejně jako u nedávno přiblíženého modelu Recon. Jak konkrétně bude vypadat jeho technika - a ostatně i design, zatím se díváme stále na ilustrace konceptu - zatím není známo.

Jeep Recon bude elektrickou alternativou k Land Roveru Defender, nabídne skoro 600 koní

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám