Hlavní obsah

Jeep Recon bude elektrickou alternativou k Land Roveru Defender, nabídne skoro 600 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrický offroad Jeep Recon má zvládnout stovku za 3,5 sekundy, k čemuž mu má sloužit výkon téměř 600 koní. V produkční verzi se ukáže v roce 2025 a vyrábět se bude v USA, ale prodej je v plánu i v Evropě.

Foto: Jeep

Jeep Recon

Článek

Automobilka Jeep představila model Recon už před mnoha měsíci, nyní se však dostává na světlo světa více informací o tomto chystaném elektrickém offroadu. Je součástí cesty automobilky stát se na evropském trhu prodejcem výhradně elektromobilů do roku 2030.

Produkční recon by se však měl odhalit dříve, už v roce 2025. Oproti wrangleru, jímž je značka Jeep proslulá, však nemá mít rámovou konstrukci - má stát na platformě STLA Large, stejně jako největší evropský jeep nazvaný Wagoneer S. Střípkem technických dat pro oba modely společným je zrychlení na stovku za 3,5 s.

Výkon necelých 600 koní u nejsilnější verze a dojezd až 600 km na jedno nabití už jsou spekulace. I kdyby se ovšem nepotvrdily, dostat velké a těžké SUV na stokilometrovou rychlost pod čtyři vteřiny bude vyžadovat pořádnou sílu. „Na globální úrovni chceme být lídrem v elektrifikaci aut s pohonem všech kol,“ nechala se slyšet Antonella Brunová, šéfka evropské divize Jeepu.

Recon má stát po boku wrangleru, nemá ho v Evropě nahradit, alespoň prozatím. „Je to unikátní auto, velmi krabicoidní a velmi schopné. Obsadí nižší patro trhu ve srovnání s wranglerem,“ přiblížila Brunová. Třebaže vůz je označován za ekvivalent Land Roveru Defender, značka Jeep nemá Land Roveru přímo konkurovat. Zákazníky chce podle manažerky brát spíš automobilkám jako Mini či Volkswagen.

Jeep Avenger naživo: Evropské auto roku 2023 je malé, ale bytelné

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám